Multumesc,chiar aveam nevoie de informatiile astea….ma chinui de cateva zile cu durerile


Multumesc,chiar aveam nevoie de informatiile astea….ma chinui de cateva zile cu durerile
Ce trec anii! Mai bine de doi ani de la postarea articolului… Abia acum am văzut şi postarea Mariei şi sper că este bine.
Şi ca să fac o actualizare a articolului vreau să vă spun că dacă aveţi simptomele unei infecţii urinare, nu luaţi pastile, cumpăraţi un recipient steril de la farmacie, iar a doua zi duceţi o probă de urină la un laborator pentru a vi se face urocultura. Costă în jur de 39 de lei, dar vă este de mare ajutor. Rezultatele nu se iau de pe o zi pe alta, ci după aproximativ patru zile. Până atunci puteţi să luaţi pastile care să vă amelioreze simptomele, însă dacă vi se confirmă că aveţi infecţie urinară, automat primiţi şi o antibiogramă care vă spune la ce antibiotice este sensibilă bacteria.
Majoritatea infecţiilor au la bază E-coli (asta am avut şi eu cu certitudine în august şi septembrie) şi apar în urma contactului sexul (în special la femei şi aşa am păţit-o şi eu). Cea mai “frumoasă” situaţie în acest caz este atunci când tu ai E-coli, partenerul nu şi te tot întrebi de unde naiba o tot iei. N-am găsit răspunsul şi am păţit-o mai rău ca niciodată.
Infecţia a debutat în august şi s-a instalat foarte bine după o zi petrecută în maşină în bătaia aerului condiţionat. Doamne ce bine mai era când aerul era rece, însă ce-mi venea să mă dau seara cu capul de pereţi după ce am făcut un duş fierbinte. Supărată că sunt femeie şi că păţesc acest lucru, am avut răbdare până luni şi mi-am făcut pentru prima dată urocultura. Nici nu luasem bine proba (trebuie să vă spălaţi cu apă şi săpun, să fie urina de dimineaţă, să fi trecut cel puţin patru ore de la ultima urinare din timpul nopţii), dar pentru că nu mă simţeam bine şi nu doream să mai amân o zi fără antibiotic, n-am mai lăsat-o pentru a doua zi.
Luam Nolicin şi Urinal -- pastilele care m-au ajutat întotdeauna -- dar nu vedeam nici cea mai mică ameliorare. Parcă nu mai trecea timpul să-mi iau rezultatul, dar am rezistat (ce altceva puteam să fac?) şi deşi nu recoltasem bine, rezultatul a fost corect -- E-coli rezistent la Norfloxacină (Nolicin) şi la toate celelalte antibiotice, mai puţin Gentamicină şi Levofloxacină. M-am dus imediat la ginecolog şi am primit medicamente în jur de patru milioane (Tavanic, Urovaxom, Uractiv) pe care le-am luat 10 zile.
După tratamentul (1) toate bune şi frumoase vreo săptămână şi jumătate. Menţionez că după terminarea tratamentului am repetat urocultura şi ieşise bine. Mi-am zis să mă duc la urolog şi am prins o cretină de doctoră de am zis că nu mai merg în viaţa mea la urolog. Tot acolo am făcut şi o ecografie şi nu mi-a ieşit nimic în neregulă la rinichi şi vezică. N-am luat tratamentul dat de ea, ci am aşteptat să merg la doctorul ginecolog. A doua zi am refăcut urocultura şi aveam din nou E-coli, dar devenise rezistentă la Levofloxacină, dar sensibilă la altele (gen Augmentin). Din nou un braţ de pastile şi alţi bani.
Tratamentul (2) a constat în Augment, Uractiv (forte am găsit, forte am luat), Gentamicină injectabil (eu am ales branula, nu intramuscularul şi să nu aud de comparaţiile aberante dintre ele), Urovaxom, Carpicon supozitoare, Macmiror Complex ovule. Am urmat tratamentul, urocultura tocmai mi-a ieşit negativă, sistemul imunitar e la nivelul pământului motiv pentru care am răcit şi mi-e foarte frică să nu iau din nou contact cu bacteria. De la Augmentin m-am ales cu urticarie, dar am scăpat imediat după vizita făcută la urgenţe -- http://www.femeia-deasupra.org/urticarie-de-la-augmentin/
Momentan mă ocup de imunitate şi sper să fiu cuminte până îmi trece răceala, până mi se duc vânătăile de pe mâini lăsate de injecţii şi până simt că nu se mai atinge uşor E-coli de mine.
În mai puţin de două zile încep a treia “cură” cu Urovaxom. Astăzi m-am dus să-mi iau un rezultat de la ginecologie şi am profitat să vorbesc cu domna doctor. În timpul tratamentului am avut o senzaţie ciudată, ascuţită, ca o rană aflată undeva între vezică şi uretră. S-a mai domolit şi o simt când vezica este plină, dar am vrut să cer o părere avizată. Şi iar am primit pastile. O vreme trebuie să fac o cură de câte zece zile Urinex, Uriprev, apoi Uractiv şi tot aşa. Ah, şi sfatul să continui cu Imunomix, să beau lichide multe şi să am grijă de imunitate.
Multă sănătate tuturor, dar şi mie. Infecţia urinară este tare neplăcută. Dacă treceţi printr-o criză datorată acestei infecţii şi vreţi să vă spuneţi şi voi povestea, vă aştept aici cu un comentariu.
Din pacate infectiile urinare nu sunt cauzate in mod direct de bacterii. acestea produc infectii urinare doar atunci cand au un teren propice. eu am avut cistite si pielonefrite repetate luna de luna timp de 8 ani. La primul episod am fost internata in spital si mi s-a administrat tratamentul in spital, intravenos, in urma antibiogramei, a urografiei la care nu s-a gasit nimic in nergula, a ecografiei si a altor teste. Rezultatul a fost doar pentru o perioada scurta de timp. Infectia a revenit dupa o luna si jumatate si de fiecare data revenea cam la acelasi interval, uneori aparand alta bacterie decat E.coli. Mi s-au administrat tratamente din cele mai diverse ca scheme, durate si clase de antibiotice. Pe terment lung, aceste tratamente produc rezistenta bacteriana la antibiotic (care este reversibila dupa o perioada de incetare a aministrarii de antibiotice-deci nici antibiorezistenta nu este de fapt cauza recurentelor infectiior urinare). Am facut si autovaccin care nu a fost eficient ci dimpotriva, pe perioada schemei de vaccinare infectiile s-au podus mult mai des decat de obicei. Introducerea unei proteine sau fractiuni proteice in corp, fie ea si de natura bacteriana va genera un raspuns imun, insa din cauza ca anumite secvente de aminoacizi din structura bacteriana proteica, pot sa semene cu cele din structura celulelor umane, se pot produce boli autoimune GRAVE!!! Eu nu recomand nimanui nici vaccinuri nici autovaccinuri, nu pentru ca nu au nici un efect, dar sunt extrem de periculoase. In final am ajuns si in Georgia, Tbilisi pentru a lua bacteriofagi- acestia sunt apa de ploaie, dar macar nu au efecte negative, doar bani cheltuiti degeaba. Am luat si ceaiuri diuretice-acestea stimuleaza diureza dar si eliminarea calciului prin rinichi, iar calciul in aceasta concentratie la nivel renal, este daunator rinichilor. Testele imunologice au reiesit perfecte. Dar care sa fie oare problema? Se pare ca foarte multe femei care au infectie urinara au exact aceeasi poveste-nenumarate tratamente conform medicului si antibiogramei si ani intregi de suferinta. Ei bine, intre timp am devenit medic veterinar si tot nu aflasem cauza reala a acestei boli. Au mai trecut inca 3 ani si, pentru ca nu am incetat sa caut cauza, a venit si minunata zi a aflarii adevarului.
Degeaba luati stimulente imunitare, degeaba luati anitbiotice din cele mai variate, degeaba nu mai faceti sex un an (asa cum recomanda unii nefrologi), degeaba luati tratamente naturiste. Daca veti continua sa va prajiti imunitatea mancand dulciuri (exces inseamna orice lingurita de zahar!), mancand alimente acide (alimente rafinate,lactate, carne, fructe acre si acide- vitamina C sintetica=puternic acidifiant!, lamai, MERISOARE, fructe insuficient coapte, kiwi acru, coacaze, etc.)! Atunci cand mancati dulciuri, globulele albe nu vor mai manca bacterii, virusuri, ciuperci si celule tumorale ci vor manca zahar! Ele nu isi vor mai face treaba timp de 6-8 ore sau chiar mai mult din momentul consumului de dulciuri! Lactatele si fructele acide vor creste productia de mucus in care se vor dezvolta foarte usor bacterii, rezultand infectii. Eu am 2 luni de cand mananc tinand cont de astfel de reguli iar infectia uita sa mai dea semne ca a existat sau ca ar vrea sa apara. Mentionez ca nu mai iau absolut nimic impotriva infectiei urinare sau a pielonefritei, iar urina este limpede in fiecare zi. Good luck! hehe
Bună seara!
Mă bucur că mi-aţi scris. Eu de la începutul lunii octombrie nu am mai avut probleme, dar vă daţi seama că stau cu inima strânsă. Ştiu că înfluenţează mult alimentaţia şi recunosc că nu sunt cea mai bună prietenă cu alimentaţia sănătoasă.
Consum apă şi ceai, dar nu mai stau să-mi măsor cantitatea zilnică pe care o consum. Poate că de multe ori nu ajung la cei 2 litri şi ştiu că nu e bine. În schimb, am grijă ca după fiecare contact sexual să beau multă apă, să iau o pastilă de urinal, uneori la sfatul ginecologului, folosesc un ovul Cervugid, dar imediat după contact folosesc irigatorul.
Nu ştiu cât o să îmi mai ţină norocul pentru că nu mă „îndop” cu apă şi nu am un stil de viaţă sănătos.
Multă sănătate!
Ei bine,am sa va spun si eu cu cum am scapat de co;ibaciloza care m-a chjnuit frecvent de la 20 de ani [de la prima sarcina]o viata; am inghitit atata biseptol si negram incat am facut intoleranta si acum numai pot lua antibiotice mi se umple gura cu bube gen herpes dupa 3 zile de tratament, ocazional am descopetit capsulele URISAN dupa ce incercasem tot ce inseamna …uri….nex acut simplu etc.;am lut insa 3 luni de zile zilnic o capsula apoi pauza 15 zile si din nou alte 30 de zile,, mie personal nu imi vine a crede ca m-am vindecat si pot dormi si eu desvelita sau pot purta doar un chilot caci toata viata purtam 2 perechi odata, insa costa foarte mult 30 de capsule =61 roni, dar credeti-ma merita efortul. Multa sanatate va doresc!
Mulţumesc Maria pentru că ne-ai împărtăşit povestea ta şi soluţia care te-a ajutat să îţi recapeţi sănătatea.
Eu deseori mă tem să nu revin la stările date de infecţia urinară. M-a marcat ultima experienţă, însă este o nimica toată pe lângă ceea ce ai trecut tu, dar şi multe alte femei. Cred şi de-asta mă tem -- de ani buni de tratamente inutile, de senzaţiile şi stările neplăcute, de datul în altele mai rele după ce urmezi o perioadă lungă de antibiotic.
Buna ziua, va recomand produsul URIFAR. Il recomand in special in cazul infectiilor urinare recurente. Este un produs pe baza de D-manoza si rodie. Cantitatea de D-manoza este cea mai mare de pe piata, aceasta avand rolul de inlaturare mecanica a bacteriilor E-coli. Practic, in jumatate de ora scapati de senzatia de usturime si arsura, iar rodia joaca rol de antibiotic natural. Chiar daca luati antibiotice in cazul infectiilor urinare, este indicat sa aveti intotdeauna si o solutie naturala la indemana.
Mai multe informatii gasiti pe http://www.urifar.ro
Multumesc @Boldea ptr un raspuns asa cuprinzator, ma ajuta specificatia cu zaharurile si proteinele, din care am facut mult exces in ultima vreme pe baza de stres de la boala asta, deci imi cream un cerc viciuos de nota 10.
Si eu ma izbesc de aceeasi problema cu e-coli, nenumarate analize, etc, am si o pietricica la rinichi care trebui sa o elimin, dar ce am obserat intr-adevar dupa 9, si cred ca acum a 10-a recidiva in 2 ani este:
-- antibioticele scad sistemul imunitar, trebuie avuta atentie la refacerea lui
-merisoarele pot provoca diaree, nu toata lumea reactioneaza bine la ele, si nu este dovedita clar eficienta, la fel alte plante au efecte 50/50
-o viata sexuala normala un an nu mi-a cauzat probleme, dintr-o data am avut iar infectia fara un motiv aparent,
-ceaiurile nu au facut o diferenta notabila decat ca au marit diureza, care teoretic ajuta la eliminarea bacteriei din vezica,
-Levofloxacinul (Tavanic) in cazul meu are cele mai putine efecte secundare (nu am avut greturi ca la Ciprinol, dureri de cap ca la Zannocin, Urticarie ca la Zinnat), dar tot a revenit infectia
-- antibiotic intravenos in cazul meu e mai bun si eficient decat intramuscular, chiar daca necesita un deranj extra,
-medicul de la ecograf, care este si homeopat, a insistat extrem de mult pe probioticele Enteroflor2, in timpul tratam cu antibiotic, si dupa el, accent mare pus pe alimentatie sanatoasa si lichide, mai multe cereale si fibre ptr un tranzit sanatos (constipatia poate duce la recidive pentri ca E-coli se afla in intestinul nostru si migreaza de ex in timpul actului sexual, sau daca esti constipata sau/si ai o diaree acuta/cronica de la o colita/enterocolita etc , si e-coli il are si partenerul, dar la el e unde trebuie, in intestin si nu in vezica urinara ), mai putina carne, dulciuri, cafea, alcool, sucuri acidulate etc, iar eu mananc din toate cele rele mult.
Concluzia?
1.Neaparat intai urocultura, si apoi medicul
2.Documentare, ca sunt articole scrise pe limba oricui, priumul factor de risc e faptul ca suntem femei si anatomia noastra e de asa fel incat este usor bacteriei sa migreze din anus in vezica urinara (sex, constipatii, diaree, igiena intima gresita).
3. Apa, lichide, ceaiuri, fara alimente acide, ciocolata, cafea, carnuri etc.
4. Rabdare, daca nu merge primul antibiotic, reluate analizele, si reluat treatamentul.
5. La fiecare va avea efect alt tratament, trebuie gasita combinatia corecta.
Bafta!
O rugaminte daca se poate, tot ptr @Boldea, se poate sa ne dati un exemplu de regim corect, un link ceva, ca sincer nici nu stiu de unde sa incep, cred ca tot ce mananc e gresit in momentul asta.
Hi,
Simptomele pe care le -ai avut tu ma-au chinuit si pe mine timp de citeva luni.Am luat tot felul de medicamente prescrise de ginecolog la cafe mergem in fiecare saptamina,intre pauze mergem si la urolog
Finally la laborator au depistat streptococul auriu d.a
s-a minunat madam doctor zicind ca in cariera ei(20ani)nu a mai intilnt asa ceva.Deci e bine de stiu
Bună ziua,
As avea asa multe de scris, după un tratament de aproximativ 5 ani. L-a urmat fiica mea, care la 2 ani si jumatate a luat bacteria E-coli din spital, internată cu o pneumonie. Am plecat acasă cu infecția asta îngrozitoare, care m-a afectat psihic și pe mine, ca mamă, când vezi că o supui la tot felul de tratamente si degeaba. Sub tratament medicamentos, infecția ceda. Cum terminam, monstrul revenea.
Am fost la Cluj la pr.dr.Miu, a primit tratament”forte” cu Urovaxom zilnic timp de o lună(inainte luam doar 10 zile pe lună, timp de 3 luni)!!!
Am incercat tot felul de tratamente. Am făcut cistografia tot la Cluj pentru a îndepărta suspiciunea de existență a unei malformații( eu eram convinsă că nu era asa ceva-atunci ar fi făcut infectii urinare încă de la naștere . Dar, am făcut-o !!!!
Traumatizant și umilitor pentru o fetiță de 5-6 ani, cam atât avea atunci. A trebuit făcut clismă. Oribil. Totul s-a produs în toaleta spitalului, pentru că nu eram internate. Eram si eu tânără, fără prea multă experienta. Pot spune ca acum le-aș pălmui pe asistentele alea.
Toată treaba a fost cu Negram și Nitrofurantoină până în coadă.
Totul sub îndrumarea doamnei doctor Novac Maria(Pediatrie-Sibiu) căreia o să-i mulțumesc toată viața.
Făceam tratamente de câte 6 luni. De câte ori a recidivat după terminarea unui „calup”, am reluat. Pe la 6-7 ani am mțumit Domnului că agonia a luat sfârșit.
Rețineți doamnele mele, că în cazul unui copil, tot efortul revine mamei. Copilul nu știe ce se întâmplă cu el. Fetita mea a băut ceai de coada calului, cât um Cibin întreg. Am făcut și băi de șezut. A fost greu.
La pubertate, acum la 14-15 ani, avem parte de chisturi ovariene, si suntem in tratament fupa o pneumonie de toata frumusetea. A ramas sensibila, desi e mare.
Concluzia mea este ca trebuia tinuta acasa până pe la 4 ani. Eu am dus-o in colectivitate la 2ani si jumatate, ca era mărisoară, mânca vi mânuța ei si era goarte sociabilă. Eroare totală. Biologic, vârta își spune cuvântul. A fost prea mică, prea necălită, prea expusă.
Un sfat: nu administrați din ce am scris în srticol, fără încuviințarea medicului.
Multă sănătate, că-i mai bunâ decât toate.
Nici nu vreau să-mi imaginez prin câte aţi trecut, mai ales fiica dumneavoastră. Infecţiile urinare sunt îngrozitoare, iar când vezi că se întind pe parcursul anilor, ani în care treci de la un doctor la altul, te apucă depresia. Multă sănătate fetei şi să se ferească mereu de această infecţie păcătoasă, mai ales că i-a recidivat de atâtea ori.
intrebare: multi recomanda (pentru reglarea PH-ului intregului organism) consumul de bicarbonat de sodiu cu apa. Are vreun efect asa ceva? Ce-i drept, eu stiu ca aciditatea e foarte pe placul bacteriilor si fungilor de tot felul, dar as dori sa stiu daca treaba asta cu bicarbonatul este de efect sau e doar un mit.
Nu ştiu cât de bună este această idee de a consuma apă cu bicarbonat, dar acum câteva săptămâni am văzut un reportaj despre spălăturile vaginale cu bicarbonat, despre diferenţa de PH (zona intimă vs. bicarbonatul de sodiu), iar sfatul medicului era să se renunţe la această metodă de tratament.
Acum, chiar nu ştiu ce să mai zic cât de bună o fi metoda cu băutul amestecului de apă cu bicarbonat de sodiu. Ştiu că este lăudat, dar uneori s-ar putea să ne facem mai mult rău fără să ne dăm seama.
Sfatul meu este să consultaţi un medic, fie el ginecolog sau urolog, să urmaţi un tratament corespunzător, iar apoi să consumaţi în fiecare zi cei doi litri de apă. Pentru mine s-a dovedit de mare ajutor. În ultimii doi ani şi jumătate, o singură dată am mai făcut o formă super uşoară de infecţie urinară (spun uşoară pentru că nu aveam nici cel mai mic simptom, motiv pentru care am făcut de nenumărate ori analiza de urocultură) şi atunci în sarcină (imunitate scăzută, plus că în sarcină, infecţiile sunt frecvent întâlnite). Am tratat-o şi aproape că a trecut un an de atunci.